FLEUR DUIJVESTIJN ✝︎

Initiatiefneemster Stichting Fleur Colorée

(✝︎ Fleur is op 4 juni 2020 overleden)

Initiatiefneemster Stichting Fleur Colorée, Risico-analist I Broker at Claeren

In het dagelijks leven ben ik verzekeringsadviseur en ondersteun ik klanten bij de inrichting van de verzekeringsportefeuille. Daarnaast ben ik maatschappelijk betrokken door mijn actieve lidmaatschap bij de netwerkvereniging JCI. Als je leven loopt zoals het hoort sta je niet direct stil bij hoe belangrijk sommige zaken zijn die je doet. Je bent bezig met klanten en je kunt ze alleen helpen door naar hun wensen te luisteren. Maar dat vind je eigenlijk heel normaal. Maatschappelijke betrokkenheid doe je omdat je wat wilt betekenen maar de impact overzie je vaak niet direct.

Ik leidde een actief leven en was heel gelukkig met wat ik deed. Maar uiteindelijk vond ik het ook heel normaal wat ik deed. Want voor het helpen van mijn klanten was ik immers opgeleid en JCI gaf mij de mogelijkheid om naast commercieel ook maatschappelijk betrokken te zijn.
Als je leven zich dan onverwachts buiten de gebaande paden gaat begeven krijg je pas een inkijk in hoe waardevol kleine zaken kunnen zijn en dan is het uitvoeren van een beroep niet meer gewoon het verrichten van werk maar er echt voor de mensen zijn om deze mensen in hun moeilijkste periode een lichtje te bieden.

Waarom Stichting Fleur Colorée?
Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, dan wil je een arts die je kan helpen en je beter maakt. Je wil iemand met kennis, maar uiteindelijk ook iemand die empathie voor je heeft en je begrijpt. Ik heb het geluk dat ik tot op heden alleen maar artsen heb gehad waarmee ik wegloop. Of de artsen geluk hebben gehad dat zij mij als patiënt hebben, dat betwijfel ik . In het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ziekenhuis trof ik de beste chirurg op het gebied van kanker in de darmen met specialisatie van uitzaaiingen in de lever. Ook de oncoloog is meer dan betrokken en haalt alles voor mij uit de kast. Maar voornamelijk de verpleegkundigen zijn onmisbaar in het AVL. Daarom heb ik samen met dierbaren de Stichting Fleur Colorée opgericht. Een stichting ter ondersteuning van het AVL.

De behandelingen die wij als patiënten ondergaan, kunnen wij alleen keer op keer aangaan omdat het verzorgend personeel er ook écht is voor de patiënt. Ze leven mee en zien elke dag wat de patiënten doormaken. Zij doen hun best om het de patiënten zo comfortabel mogelijk te maken. Zonder het verzorgend personeel waren de behandelingen nog zo veel zwaarder.